Bespreek uw idee! 06-236 704 11

Essentials

SCHEPEN /

ESSENTIALS

Langenberg Essentials zijn snijpakketten voor zelfbouw. We hebben ontwerpen voor vletten, sloepen, cabin cruisers, zeiljachten, aken en motorschepen voor u klaarliggen. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, als open boot, uitgerust met een roef of voorzien van een stuurhut. Daarbij variëren ze in lengte. Hieronder ziet u met welke snijpakketten u vrijwel direct uw eigen schip kunt (laten) bouwen. Wij leveren daarvoor het gesneden staalmateriaal en de bouwtekening bij u of de werf van uw keuze aan. Desgewenst kunnen wij ook de volledige bouw voor u coördineren. Wilt u een afwijkende lengte, indeling, diepgang of opbouw? Wij passen het jachtontwerp graag voor u aan.

VLETTEN

De Borndiep vlet is een stoer en tijdloos schip. De romp is Rondgejoggeld®, een door ons ontwikkelde en geregistreerde bouwwijze van rondspant overnaadse rompen. De joggel maakt het voor u makkelijk zelf een schip te bouwen dat er mooi uitziet en toch betaalbaar is. De Borndiep is beschikbaar als open boot, schip met roef en grote zelflozende kuip, of als schip met roef en stuursalon met daarachter een zelflozende kuip.

FILMPJE: bekijk hoe het joggelen in zijn werk gaat.

Open vlet
Beschikbare afmetingen: 5 – 8,5 m

Met roef
Beschikbare afmetingen: 8 – 12 m

Met roef en stuurhut
Beschikbare afmetingen: 9 – 13 m

SLOEPEN

Onze Wantij sloepen kenmerken zich door goede vaareigenschappen en een sierlijke lijn. De kleinere sloepen worden uitgevoerd met een vlakke spiegel. De grotere sloepen hebben een ronde spiegel.

Vlakke spiegel
Beschikbare afmetingen: 7,20 – 8,30 m

Ronde spiegel
Beschikbare afmetingen: 8,45 – 12 m

CABIN CRUISERS

De schepen in de Cabin Cruiser serie hebben een stoer uiterlijk met veel binnenruimte. De romp is een multiknikspant met een lange doorlopende kiel. Dit geeft tijdens het varen een goede stabiliteit en voorkomt zeeziekte. De Cabin Cruiser is makkelijker te bouwen dan een sloep of een vlet en heeft standaard een stahoogte van 1,90 m.

FILMPJE: bekijk de Cabin Cruiser 880 nadat ze in de vaart is genomen.

Cabin Cruiser
Beschikbare afmetingen: 6 – 12 m

ZEILJACHTEN

Onze Aeolus zeiljachten staan beter bekend onder de naam Taeke Hadewych, het knalgele schip waarop schrijver en zeezeiler Eerde Beulakker zijn poolreizen maakte. De Aeolus serie bestaat uit stoere, stalen schepen, ideaal voor langere tochten of om op te wonen. De romp is Rondgejoggeld®, een door ons ontwikkelde en geregistreerde bouwwijze, die betrouwbare en betaalbare zelfbouw mogelijk maakt.

MEER INSPIRATIE

De ideeën voor nieuwe jachtontwerpen stromen al vele decennia onophoudelijk bij alle generaties Langenberg. Op onze website hebben we hopelijk al duidelijk gemaakt dat we van een uitdaging houden als het gaat om moderne stalen schepen en dat eigenlijk alles mogelijk is. In deze categorie geven we u graag nog wat meer inspiratie en laten we een verscheidenheid aan schepen zien. De uitnodiging aan u is: neem contact met ons op. We verkennen graag de ideeën en komen samen altijd weer tot bijzondere ontwerpen.

Sleepbootjes

Evership Patrol

Aken