Bespreek uw idee! 06-236 704 11

Werkwijze

maatwerk in 10 stappen

Onze werkwijze gaat uit van een proces, waarbij uw wensen samenkomen met ons vakmanschap. We verkennen uw idee en de mogelijkheden die daar technisch en creatief voor zijn. Met onze moderne software en de nieuwste technieken op het gebied van 3D-modelling en 3D-printing kunnen we al in een heel vroeg stadium een realistisch beeld geven van het beoogde eindresultaat. Dat helpt denken en bijstellen in verschillende fasen van het ontwerpproces. Het voorkomt bovendien verkeerde investeringskeuzes en overbodig materiaalgebruik bij de bouw. Kortom, in 10 stappen bieden we u in alle opzichten een passende oplossing. Ontdek hoe het werkt.

Stap 1: Van idee tot moodboard
Alles begint met een goed idee. Soms komen vaarliefhebbers bij ons met een map waarin ze jarenlang inspiratie en voorbeelden van hun droomschip verzameld hebben. Dan weer is het een werf met een zeer uitgesproken idee voor ontwerp en vaareigenschappen. En soms is er een uitdaging waar nog een oplossing voor bedacht moet worden. In alle gevallen gaan we samen om de tafel, om uw idee te verkennen, te brainstormen en wat eerste ruwe schetsen te maken.

Stap 2: Lijst van wensen
De verkenning werken we uit tot een lijst van wensen en eisen, die we weer aan u voorleggen om tot een eerste vertrekpunt te kunnen komen. Daarbij omschrijven we onder meer de gewenste maatvoering, diepgang, snelheid, uiterlijke kenmerken voor romp, opbouw en interieur, type voorsteven en spiegel, het aantal motoren, etc.

Stap 3: Eerste schets
Met het pakket van eisen als uitgangspunt maken we de eerste digitale vertaalslag naar het ontwerp van uw jacht of vaaroplossing.

Stap 4: Begroting en planning
Na bespreking van de eerste schets krijgt u van ons de bijbehorende begroting en planning.

Stap 5: Tweede schets
Na goedkeuring van de begroting en planning, werken we uw ontwerp uit tot tweede schets, waarbij we ook de benodigde berekeningen uitvoeren ten aanzien van afmetingen, gewichtsverdeling, stabiliteit, draagkracht, aansluiting en materiaalgebruik.

Stap 6: Vertaling naar digitaal 3D-model
De berekeningen die we doen, gaan nog een stap verder. Meer in detail worden afmetingen, draagkracht en aansluiting van de verschillende onderdelen uitgewerkt. Via 3D-modelling kunnen we u in dit stadium al een indruk geven van hoe het gaat worden. Dit maakt eventuele bijstelling van het ontwerp ook eenvoudiger en kostenefficiënter.

Stap 7: 3D-print van uw schip
Een digitaal 3D-model geeft al een fraai en realistisch beeld van het eindresultaat. We gaan daarin nog een stap verder en maken van het digitale 3D-model ook een 3D-printmodel. Daarmee heeft u een miniatuur-uitvoering van uw schip in handen. Ideaal voor de laatste beslissingen en een waarheidsgetrouw model voor verhoudingen en afmetingen.

Stap 8: Berekeningen
Na uw goedkeuring voeren we de definitieve berekeningen voor gewichtsverdeling, stabiliteit, benodigde sterkte, snelheid en motorvermogen.

Stap 9:  Definitief ontwerp
Alle stappen komen samen in een definitief ontwerp, dat bestaat uit een digitaal 3D-model met de benodigde berekeningen.

Stap 10: Oplevering snijpakket voor (zelf)bouw
Wat we opleveren, is een materiaalbesparend snijpakket van het gehele schip en de verschillende onderdelen. Uw schip of vaaroplossing is gereed voor productie. U kunt prijzen gaan opvragen voor bouw van het casco. Tijdens de bouw zult u of de werf ervaren dat er nog maar weinig gemeten hoeft te worden. De verschillende onderdelen staan op de plaat gemarkeerd en corresponderen met de meegeleverde assemblage-instructie.

FILMPJE: bekijk hoe de dakspanten van een van onze ontwerpen worden gesneden op een CNC plasma snijmachine.